Wat is de blijverslening?

de blijverslening is beschikbaar in diverse gemeenten

Wat is de Blijverslening?

De blijverslening is een lening die u kunt aanvragen om uw woning aan te passen zodat hij levensloopbestendig wordt, met de blijverslening kunt u zolang mogelijk genieten van uw eigen woning. U kunt met de lening bijvoorbeeld uw bad verwijderen en een inloopdouche laten plaatsende keuken aanpassen of een stalling voor de scootmobiel laten plaatsen.

Misschien moet uw woning geschikt worden gemaakt voor specifieke zorg. Er zijn volop technische snufjes waarmee u uw huis afstemt op uw wensen. Met de blijverslening financiert u deze aanpassingen aan uw huis en maakt u uw woning klaar voor de toekomst.

De blijverslening is beschikbaar voor eigenaar-bewoners en huurders. De lening kan hypothecair of consumptief worden afgesloten, hoe dat precies zit kunt u navragen bij de gemeente waar u woont. De gemeenten bepalen echter zelf welke vorm(en) ze aanbieden, sinds kort is in onze gemeente Borger-Odoorn ook de blijverslening verkrijgbaar. Een mooie stap in de juiste richting voor mensen die de woning willen aanpassen om langer zelfstandig te blijven wonen.

Is er een Blijverslening in mijn gemeente?

Niet iedere gemeente heeft een blijverslening, om te kijken of uw gemeente de blijverslening voert kunt u terecht op de website van de SVn. Uw gemeente bepaalt aan de hand van de voorwaarden die zij heeft opgenomen in haar verordening of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor de regeling. Deze verordening vermeldt onder meer de doelgroep(en) van de lening en welke maatregelen in aanmerking komen voor de blijverslening. Voor meer informatie zie de onderstaande link naar de website.

https://www.svn.nl/particulieren/lening/blijverslening