Wat is het verschil tussen een drempelhulp en een drempelvervanger

Drempelhulp of drempelvervanger

Het verschil tussen een drempelhulp en een drempelvervanger is eigenlijk heel eenvoudig. Laten we eerst de vraag eens beantwoorden; waarom zijn we hem nodig? Vitaal blijven komt soms met hindernissen. Het tijdelijk of permanent minder mobiel zijn kan dagelijkse ongemakken met zich mee brengen bij het uitvoeren van ogenschijnlijk normale en alledaagse activiteiten. Zo kan een drempel of ophoging ineens een obstakel worden, vervelend of soms zelfs gevaarlijk met bijvoorbeeld een rollator, scootmobiel of rolstoel.

Drempelhulp

Bij de entree van een gebouw of woning met een hoge instap kun je gebruik maken van een drempelhulp, een drempelhulp komt tegen de drempel of onderdorpel te liggen. Op die manier wordt de stap naar binnen verkleint. Ook wordt een drempelhulp vaak toegepast bij een schuur of aanbouw om makkelijk met de elektrische fiets of scootmobiel naar binnen te kunnen. Mocht dit laatste niet mogelijk zijn dan kunnen wij een staling plaatsen voor de elektrisch fiets of scootmobiel. Meer informatie over deze stalling kunt u vinden in onze webshop

Drempelvervanger

Nu zou u denken, ik neem twee drempelhulpen en leg één aan elke zijde van de binnendrempel, probleem opgelost. Helaas niet; eigenlijk heeft een u nog groter probleem gecreëerd, u moet nu echt over een heuvel terwijl in veel gevallen de drempel bij binnendeuren eenvoudig is te verwijderen. De SecuCare drempelvervanger is eenvoudig in te korten en te plaatsen. Voor het bevestigen van de drempel kun je gebruik maken van montagekit of dubbelzijdige tape. Is dit niet voldoende om de drempel te bevestigen, maak dan gebruik van een verzonken schroef.     

Nog vragen

Heeft u nog vragen over drempels of andere hulpmiddelen, bel ons gerust of stel de vraag via ons contactformulier.