Douchetoilet, hygiënische reiniging met warm water

  1. Douche wc villeroy & boch

In de meest verborgen ruimte van het huis, het toilet, is een ware revolutie aan de gang. Het aloude standaard toilet maakt steeds vaker plaats voor het douchetoilet. Logisch, want het comfort van hygiënische reiniging met warm water is ongekend. 

Geberit Tuma VZWonen

Douchetoilet: volkomen op uw gemak

Even een stapje terug in de tijd. In de Middeleeuwen zaten mensen op een poepdoos. Letterlijk en figuurlijk. Wie het beter voor mekaar had, hing een toilet boven de beerput aan de zijkant van de woning, het zogenaamde gemak. Maar het principe was het zelfde. De ontlasting bleef daar waar het werd geproduceerd.

Later ontstond riolering en deed het toilet met een waterslot, of zwanenhals, zijn intrede. Grote innovaties op het gebied van toiletsanitair bleven daarna echter jarenlang uit. Ja, een enkeling maakte kennis met het bidet. Maar daar haalden velen in Noord-Europa hun neus voor op. Dat was meer iets voor landen in Azië of Zuid-Europa.

Verfrissend geluid in het toilet

Tijden veranderen. In steeds meer Nederlandse huishoudens doet nu het douchetoilet zijn intrede. Onder invloed van onder andere de vergrijzing ontdekken mensen het comfort van deze toiletvorm. De eerste keer dat iemand een douchetoilet gebruikt, kan het wel even apart aanvoelen, zo’n kriebelende straal water. Maar zodra de eerste onwennigheid voorbij is, bent u verkocht. Waarom in vredesnaam je hand en wc-papier gebruiken als een machine dit werkje voor u kan verrichten? We gebruiken toch ook geen poepdoos meer?

Douche-wc: combinatie van toilet en bidet

Bij een douchetoilet of douche-wc zorgt een waterstraal voor de nodige hygiëne. Nadat de gebruiker heeft plaatsgenomen op de zitting en zijn behoefte heeft gedaan, stelt een druk op de knop het reinigingsmechanisme in werking.

Er schuift dan een sproeikop uit de binnenkant van de wc-pot – het uiteinde op uw achterwerk gericht. Een warme waterstraal zorgt er vervolgens voor dat uw onderlichaam keurig schoon wordt gemaakt, zonder dat daaraan een snippertje wc-papier te pas komt. Om die reden worden douchetoiletten ook gezien als een duurzame variant van traditionele toiletpotten.

Douche-wc: ingebouwde föhn en andere comfortabele functies 

De basisvorm van een douchetoilet is die waarbij uw onderlijf gereinigd wordt met warm water. Maar deze toiletvorm wordt uitgebreid met steeds meer functies, zoals

  • Verwarmde toiletzitting
  • Automatische reiniging van de zitting na gebruik
  • Softclose-functie waardoor de zitting langzaam daalt
  • Pulserende waterstraal
  • Föhn die uw onderlijf droogt na gebruik van het douchetoilet

Compleet douchetoilet of opzetzitting

Een douchetoilet kan als complete oplossing worden aangeschaft, maar er zijn ook zittingen verkrijgbaar met een douchetoilet-functie. Die kunnen dan op uw bestaande toiletpot worden gemonteerd.

Douchetoilet offerte?

Wilt u het gemak van een douchetoilet bij u thuis ervaren? Kom bij ons langs voor vrijblijvend advies en een offerte op maat.

Posted in: