Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) – Veilig Zelfstandig Wonen (VZWonen)

PKVW

PKVW staat voor Politiekeurmerk Veilig Wonen, dit is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De inbreker heeft langer tijd nodig heeft om een woning binnen te komen die is beveiligd volgens deze richtlijnen. Het inbreken in een slecht beveiligde woning duurt vaak maar 30 seconden. Een crimineel bedenkt zich dus wel twee keer voor hij een woning probeert te betreden als dat is voorzien van het Politiekeurmerk. De crimineel herkent deze woning aan de goede sloten, verlichting en PKVW-raamsticker.

Preventie adviseur PKVW

Sinds vorige week zijn wij in het bezit van het diploma ‘Preventie adviseur PKVW’ dit  houdt in dat wij uw woning kunnen beveiligen volgens de eisen die worden gesteld door het PKVW. Wij screenen de woning op hang en sluitwerk, verlichting en rookmelders. Hiervoor gebruiken wij de beveiligingsrichtlijn en productenlijst met goedgekeurde materialen uiteraard voorzien van het SKG keurmerk.

Alle beveiligingsmaatregelen die in de Beveiligingsrichtlijn en Productenlijst staan vermeld, zijn door SKG getest. Door middel van het sterrensysteem (herzien per 1 maart 2010) wordt de kwaliteit aangegeven:

  • 1 ster: het product is niet in staat zelfstandig de prestatie van 3 minuten inbraakwerendheid te halen.
  • 2 sterren: het product is in staat zelfstandig de prestatie van 3 minuten inbraakwerendheid te halen.
  • 3 sterren: het product is in staat zelfstandig de prestatie van 5 minuten inbraakwerendheid te halen.

Voordelen voor  de consument

De kans dat een inbreker uw woning voorbij gaat is twee keer zo groot, een inbreker wil namelijk zo snel mogelijk en zonder teveel werk naar binnen kunnen, als uw woning beveiligd is volgens de richtlijn van PKVW is di niet mogelijk. Bijkomend voordeel is dat u mogelijk een korting kunt krijgen bij de verzekeringsmaatschappij.

Hang en sluitwerk

VZWonen gebruikt enkel en alleen hang en sluitwerk die volgens de richtlijnen  mogen worden geplaatst, van de bekende merken Nemef, Axa, Oxloc, Lips, enzovoort. Tevens beschikken wij over elektrische sloten die een perfecte vervanging zijn voor de sleutelkluisjes. Groot voordeel hiervan is dat buiten niet te zien is dat de bewoners hulp krijgen van thuis- of buurtzorg. Laat ons uw woning beveiligen  en voel u veilig in uw eigen huis.

Wat kunt u zelf doen

Met alleen PKVW bent u er nog niet, u moet zelf ook in actie komen. Wat kun u zelf doen om de inbrekers het moeilijk te maken.

Tip 1. Draai de deur op slot als je weggaat

Tip 2. Zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt

Tip 3. Sluit alle ramen als je weggaat

Tip 4. Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten

Tip 5. Haal ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg

Bel ons vandaag nog voor een afspraak of meer informatie 06-28982592, het contactformulier op onze website www.vzwonen.nl invullen kan natuurlijk ook

 

Ons werkgebied

Ons werkgebied ligt rondom de plaatsen;

Stadskanaal, Nieuw Buinen, Borger, Winschoten, Alteveer, Sellingen, Vlagtwedde, Beerta, Ter Apel, Musselkanaal, Onstwedde, Buinen, Eext, Assem, Emmen, Groningen, Haren, Veendam, Hoogezand, Ten Boer, Eelde, Leek, Zuidhorn, Peize, Bellingwedde, Annen, Smilde, Westerbork, Tynaarlo, Drouwen, Gasselte, Gieten, Hoogeveen, Klazienaveen, Rolde, Roden en Odoorn.

 

 

 

Posted in: