Stadskanaal maakt half miljoen vrij voor de blijverslening

Ouderen in de gemeente Stadskanaal moeten langer thuis kunnen blijven wonen

Langer Veilig Zelfstandig thuis blijven wonen

Ouderen in de gemeente Stadskanaal moeten langer thuis kunnen blijven wonen. Om dat te realiseren, reserveert de gemeente Stadskanaal een pot van 500.000 euro waaruit ouderen een bedrag kunnen lenen om hun woning aan te passen. Volgens het Knoalster gemeentebestuur willen ouderen ‘zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen’.

Koophuizen aanpassen

De blijverslening is gericht op Knoalsters die 65 jaar en ouder zijn en een koopwoning hebben. Het gemeentebestuur van Stadskanaal constateert dat er ‘veel koopwoningen zijn die ongeschikt zijn om daar tot op hoge leeftijd te kunnen blijven wonen. Deze vragen om aanpassingen.’ Dit terwijl het aantal ouderen toeneemt.

Wethouder Goziena Brongers licht toe hoe ouderen aanspraak kunnen maken op de lening.

Geld komt weer terug

‘Mensen die een koophuis hebben, maar niet de financiële middelen hebben om te investeren in hun huis, kunnen aanspraak maken op het fonds’, zegt ze. ‘Op deze manier kunnen ze aanpassingen aan hun woning doen om zo langer thuis te kunnen blijven wonen.’

Het gaat om een zogeheten ‘revolverend fonds’. Dat houdt volgens Brongers in dat wanneer de leningen worden afgelost, het geld weer beschikbaar komt voor andere ouderen die van de gemeente willen lenen.

Bron:RTVNoord

Posted in: